top of page
  • Foto van schrijverEva

Wat je ziet ben je zelf: impact maken met je Personal Brand

Wat je ziet ben je zelf, maar wat zie je? Als ondernemer denk je veel na over je zichtbaarheid, omdat je een geheim nou eenmaal niet kunt verkopen. Maar hoe vaak sta je stil bij je interne kompas, je visie op de wereld en je ‘Personal Brand’ ofwel je 'Persoonlijke Merk'? Je persoonlijkheid is de rode draad in jouw verhaal. Jouw (potentiële) klanten willen namelijk zaken doen met echte mensen met echte verhalen. Hoe fijn zou het zijn als je helemaal jezelf kunt zijn in je bedrijf en bovendien ook voelt dat het hele verhaal klopt? Wedden dat je dan, elke dag, met nog meer energie uit je bed stapt en bovendien succesvoller zult zijn?


Wat je ziet ben jezelf

Jezelf echt leren kennen, en precies weten hoe je jezelf wilt presenteren, dat is de basis van Personal Branding. Jij hebt unieke gedachten, talenten en een perspectief op de wereld. Jij bent een expert op een bepaald vakgebied met een boodschap. En dus is het nodig om je mening te delen en mensen om je heen te verzamelen die op dezelfde manier in het leven staan. En natuurlijk: om geld te verdienen, met precies datgene waar jij goed in bent. Zodat niet alleen jij groeit als mens (met een missie!) maar je ook de middelen hebt om daadwerkelijk iets te veranderen in deze wereld.


Iedereen mag een eigen bijdrage leveren aan deze wereld, dat is een geweldig geschenk dat we allemaal mogen ontvangen.

De eerste stap bij personal branding

Het allerbelangrijkste, en waar je altijd mee moet beginnen, is: geloof in jezelf. Wat je ziet ben je zelf: dus begin bij… jezelf. Ga wandelen, fietsen, mediteren of snoeien in de tuin. Neem tijd voor jezelf en ga ontdekken waar jij heel erg blij van wordt. Ontdek ook waar jij je druk om maakt, wat je frustreert en wat jij zou willen veranderen. Koop een notitieboek en schrijf het allemaal op. Lees het terug en markeer de belangrijkste punten. Onthoud ook dat je doel niet per se heel groot hoeft te zijn. Niet iedereen wil al het plastic uit de oceaan vissen, of überhaupt voorkomen dat het erin komt. Misschien droom je wel van een eigen sieradenlijn of wil je veranderingen doorvoeren in het onderwijssysteem. Iedereen mag een eigen bijdrage leveren aan deze wereld, dat is een geweldig geschenk dat we allemaal mogen ontvangen. Ontdekken wat jouw rol is, dat is bovendien een magisch proces.


Chaos in je hoofd

Alle mogelijkheden en kansen die voor je voeten liggen, kunnen je ook gek maken. Soms lijkt het net alsof ‘iedereen’precies weet wat hij of zij wil, alsof ‘iedereen’ een ijzersterk verhaal heeft dat van A tot Z klopt. Bedenk je dan dat het niet om einddoel gaat, maar juist om het proces. Genieten van de reis die je maakt, daar word je sterker van. Je verhaal wordt er bovendien ook sterker van. Ga ook niet zitten wachten totdat iemand jou komt vertellen waarom je op deze wereld bent. Jij hebt de touwtjes in handen en jij kunt er voor zorgen dat je steeds weer leert van de acties die je onderneemt. Een plan is handig en biedt houvast, maar vergeet niet dat je ook gewoon mag proberen, dat je mag spelen, en zelfs kunt genieten terwijl je dit doet.


Wil jij impact maken, begin dan bij jezelf. Kijk naar jezelf en leer jezelf steeds beter kennen. Ontdek waar je kracht zit en laat de wereld zien dat jij er bent. Ik ben Eva Jansen en ik help ondernemende vrouwen met grootse dromen om zichtbaar te zijn voor hun ideale klant. Meer balans in deze wereld is wat mij betreft mogelijk als steeds meer vrouwen in hun kracht gaan staan en op belangrijke posities komen, waar ze daadwerkelijk de wereld een beetje mooier kunnen maken. Ik help ze hierbij als Personal Brand Expert en Fotograaf.


Wat is jouw droom? Vertel het me tijdens een klik-gesprek inclusief heerlijke cappuccino en warme appeltaart!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page